Berätta din berättelse

Är du adopterad och vill dela med dig av något på den här sidan? Jag är adopterad söker just nu efter bidrag till sidan.

Skicka in din berättelse i något av följande format:

  • Berättelse/dagboksinlägg
  • Brev
  • Dikt
  • Intervju: Svara på frågor genom att skriva eller filma dig själv

Skicka din text tillsammans med namn och kontaktuppgifter till: jag-ar-adopterad@outlook.com

Om du är intresserad av att bli intervjuad räcker det att du skickar en kort beskrivning av dig själv så blir du kontaktad.

Vad händer med det jag skickar in? Jag läser igenom det du skickar in och kontaktar sedan dig. Det kan hända att jag föreslår ändringar eller ber om kompletteringar. När du ger klartecken publiceras din text.

Du som skickar in en egen text kan alltid välja att vara anonym om du helst vill det.

Genom att skicka in ett bidrag godkänner du vår integritetspolicy. Tänk på att inte ange personer i din omgivning med namn utan medgivande. Du ansvarar själv för innehållet i din text. Här är ordet fritt men jag har rätt att bortse från att publicera innehåll som strider mot lagen på något sätt.

Exempel på ämnen

Du kan till exempel skriva och berätta om hur du kom till Sverige eller om hur du har upplevt din barndom. Det kan handla om en röttersökning eller resa till ditt födelseland. Det kan också vara vardagsbetraktelser och reflektioner från skola, arbetsliv, familjeliv, vänner eller tankar och funderingar om identitet och rasism, sorg eller glädje, utanförskap eller gemenskap, anknytning och separation.